Kertünk a megtapintható hitelesség

Nem véletlen, hogy 2012-ben, az akkor már több mint tíz éve formálódó dörgicsei majorunk látogatók előtt történő megnyitása egybeesett a Levendárium brand megalapításával.
Azokban az időkben számos levendulás és gyógynövény gazdaságot bejártunk Olaszországban, Franciaországban, Bulgáriában és Horvátországban. Többször ellátogattunk a Biofach-ra is Nürnbergbe.
Ezek alapján – nem úgy, mint oly sokszor az internetes vásárlások esetében (!) – könnyen rájöhetett az ember, milyen nagy a különbség az olyan gyógynövénytermékek között, amelyeknek vagy összetevőiknek eredete ismeretlen, vagy igazolható ugyan, de nem bio; avagy ellenőrzötten organikus, és a csúcson: hogy ilyen kvalitású és saját gazdaságból is származik.
Ha ellátogatunk a Levendárium kertbe (… ez az invitáció a mi “direkt marketing”-ünk…) erről a legmagasabb rezgésszámú minőségről győződhetünk meg.
Megismerhetjük a levendula és az itt található gyógynövények mágikus esztétikai, tájképi és kertépítő képességeit, kíméletes gyógyító erejüket, bio kozmetikai megjelenéseiket vagy akár kulináris üzeneteiket.
Emellett közvetlenül megtapasztalhatjuk, hogy lehetséges vegyszermentesen és környezettudatosan ültetvény-szinteken is gazdálkodni pl. a biodiverzitás kerti eszközeivel vagy a Steiner-i módszerekkel.
A gondos emberi kezek hozzáadott értékű munkájának becsületére ébredhetünk – legyen az akár a növénynevelés, a gyomlálás/kapálás, a levendula sarlóval való aratása, az illóolajok lepárlása, a termékfejlesztés és -összeállítás vagy akár a szörpfőzés, a makrobiotikus sütemények készítése.
Szeretettel várunk!

Jurasits Zsolt dr.

 

 

Marek Zeleňák Photography