A „Rózsa nap” programjai

2022. június 11.

           

10:00               Kapunyitás / nyitott kert

A Levendárium egész napos rendezvényeivel szeretettel várja kedves vendégeit a dörgicsei bemutatókertben. Teljes pompájában láthatják Kolostorkertünk damaszkuszi és Árpád-házi Szent Erzsébet rózsáinak virágzását!

11:00-16:00     Ebéd / piknik-szünet

A Dörgicsei Levendula Major vegetáriánus konyhájának séfje ez alkalommal is – a már hozzánk szegődött – Mester Cecília. Vendégeinknek egyaránt készülünk hűsítő rózsás jegesteával, valamint egytál ételekkel, a friss cipóhoz rózsazselével, egyedi édes-rózsás meglepetéssel.

A vegetáriánus étkek elköltését követően érdemes lehet a fűre telepedve – egy hozott pokrócon – a rózsák és levendulák, a gyógy-, és fűszernövények illatos környezetében megpihenni.

11:30-12:00     „Kertünk titkai” – bemutatókertünk délelőtti vezetett bejárása

Rendezvényünk főszereplője a virágok királynője, a rózsa. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható rózsák fajtái, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában. Minderről tart Székelyné Zsuzsa ismeretterjesztő sétát Majorunk területén. Aki a délelőtti sétát elmulasztaná, lehetősége nyílik ezt délután bepótolni.

13:00-15:00    „A kertész és a rózsa”

Somlósi Lajos alkimista tanítómester előadása a rózsában, a rózsavízben és a rózsaolajban rejlő spirituális csodákról.

!!! Programváltozás!!!

Veszely Ferenc a mai rendezvényünkön sajnos nem tud részt venni, a rendhagyó rajz órát Jurasits Zsolt fogja megtartani a kedves érdeklődőknek.

Megértésüket köszönjük!

15:00-16:00     „Fessünk rózsát!” – rendhagyó rajzóra

Veszely Ferenc – a Dörgicséhez ezer szállal kötődő – Munkácsy Mihály díjas festőművész és grafikus segítségével, a Levendárium Kézműhelyében megtanulhatunk rózsát festeni gyerekek, de felnőttek által is egyaránt elsajátítható akril, tempera, vízfesték és zsírkréta festési technikákkal.

15:00-18.00    A Levendárium biokozmetikai rózsás termékeiről, azok használati javaslatairól, hatásairól és szokásairól – Somlósi Lajos előadása nyomán – Kutasi Zita ismertető jellegű beszélgetésekre áll vendégeink rendelkezésre. Lehetőség nyílik a termékek személyes kipróbálására is.

16:00-16:30     „Kertünk titkai” – bemutatókertünk délutáni vezetett bejárása

Rendezvényünk főszereplője a rózsa. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható rózsák fajtái, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában. Minderről tart Székelyné Zsuzsa ismeretterjesztő sétát Majorunk területén. Délutáni vezetett sétánk a délelőtti programmal azonos, így akár kétszer is résztvehetnek rajta, illetve választhatnak a két lehetőség közül.

16:00-17:00     Író–olvasó találkozó

Beszélgetés „a Balaton-felvidék szerelmes” írónővel, Gajdos Erika Tímeával az elmúlt években megjelent és legutóbbi könyveiről, az itteni élet gyönyörűségeinek megörökítő lapra vetéséről, jelenlegi írói terveiről. Könyvdedikálás.

17:00-19:00     Koncert program

Szokás szerint ebben az esztendőben is Kövi Szabolcs zeneszerző és fuvolaművész meditációs koncertet tart a virágba borult rózsák illatos és festői közelében a Levendárium színpadán.

A művész fuvolákon, pánsípon, furulyákon, különleges és egzotikus hangszereken saját műveit adja elő. Minden évben lelkes rajongó tábor követi Őt hozzánk, akik már tudják, hogy meditációs ágyakon, pihenésre kényelmes székeken, avagy a gyepre heveredve  hallgathatják a pozitív energiákkal feltöltő, a hallgatóságot lelkileg ellazító és megtisztító előadást.

Gyermeksarok: 10:00-17:00 óra között Pintér Nóra Felícia várja a kicsiket, szüleiket és minden látogatónkat gyógynövényes kifestőivel, délelőtt bőrbarát arcfestéssel, délután egyéb kreatív kézműves foglalkozással, így szappangolyó készítéssel, só-liszt gyurma festéssel, rózsa medál készítéssel.

A Levendárium bioboltja 10:00-19:30-ig tart nyitva, így lehetőség nyílik biogazdaságunk valamennyi kézműves termékének megvásárlására is.

Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Kérjük, annak érdekében, hogy a rendezvény egész nap szabadon, rugalmasan látogatható legyen, kedves vendégeink a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

Jegyárak: Felnőtt 2.500.- Ft, diák-, és nyugdíjas jegy 1.500.- Ft.

Könyvvásárlási kedvezmény: A rendezvényünk alatt mód nyílik – a Levendárium támogatásával megjelent – Somlósi Lajos: „A levendula levendárium MagDala” c. könyvének, továbbá a Levendárium házigazdájának, Jurasits Zsoltnak a festészeti munkásságát bemutató művészeti albumának féláron történő megvásárlására.

Rossz idő esetén az egész napos program elmarad. Ugyanakkor ez esetben Kövi Szabolcs koncertje a Levendáriummal szomszédos evangélikus templomban mindenképpen  megrendezésre kerül! Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak honlap, illetve facebook oldalainkon! Köszönjük.

Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot! Varázslatos környezetben szeretettel, színes programokkal várjuk Önöket, melyek változtatásának jogát azonban – szükség esetére – fenntartjuk!