A „Rózsa nap II.” programja

2022. július 16.

10:00              Kapunyitás / nyitott kert

A Levendárium egész napos rendezvényeivel szeretettel várja kedves vendégeit a dörgicsei bemutatókert teljes pompájában Kolostorkertünk damaszkuszi és Árpád-házi Szent Erzsébet rózsáinak virágzására!

11:00-16:00    Ebéd / piknik-szünet

A Dörgicsei Levendula Major vegetáriánus konyhájának séfje ez alkalommal is – a már hozzánk szegődött – Mester Cecília. Vendégeinknek egyaránt készülünk hűsítő rózsás jegesteával, valamint egytál ételekkel, a friss cipóhoz rózsazselével, egyedi édes-rózsás meglepetéssel.

A vegetáriánus étkek elköltését követően érdemes lehet a fűre telepedve – egy hozott pokrócon – a rózsák és levendulák, a gyógy-, és fűszernövények illatos környezetében megpihenni.

11:30-12:00    „Kertünk titkai” – bemutatókertünk délelőtti vezetett bejárása

Rendezvényünk főszereplője a virágok királynője, a rózsa. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható rózsák fajtái, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában. Minderről tart Székelyné Zsuzsa ismeretterjesztő sétát Majorunk területén.

14:00-15:00    „A Rozárium indulása és rózsatörténelem”

Jurasits Zsolt előadása arról, miként kezdődött a Levendáriuban a levendulák mellett a rózsák termesztése, melyek lehettek azok a rózsatörténeti spirituális és szakrális vonatkozások, amelyek felhívták a figyelmet arra, hogy e szemvidító, test és lélek gyógyító virág telepítéséhez fogjon a Levendárium.

15:00-16:00    „Fessünk rózsát!” – rendhagyó rajzóra

Veszely Ferenc – a Dörgicséhez ezer szállal kötődő – Munkácsy Mihály díjas festőművész és grafikus segítségével a Levendárium Kézműhelyében megtanulhatunk rózsát festeni gyerekek, de felnőttek által is egyaránt elsajátítható akril, tempera, vízfesték és zsírkréta festési technikákkal.

15:00-18.00    A Levendárium biokozmetikai rózsás termékeiről, azok használati javaslatairól, hatásairól és szokásairól Kutasi Zita ismertető jellegű beszélgetésekre áll vendégeink rendelkezésre. Ennek során lehetőség nyílik a termékek személyes kipróbálására is.

16:00-16:30    „Kertünk titkai” – bemutatókertünk délutáni vezetett bejárása

Rendezvényünk főszereplője a rózsa. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható rózsák fajtái, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában. Minderről tart Székelyné Zsuzsa ismeretterjesztő sétát Majorunk területén. Délutáni vezetett sétánk a délelőtti programmal azonos, így akár kétszer is résztvehetnek rajta, illetve választhatnak a két lehetőség közül.

17:00-18:00    Koncert program

A „Rózsa nap II.” koncert programja jelenleg egyeztetés alatt áll.

Amint arra, módunk lesz, tájékoztatjuk arról a kedves vendégeinket!

Gyermeksarok: 10:00-17:00 óra között Pintér Nóra Felícia várja a kicsiket, szüleiket és minden látogatónkat gyógynövényes kifestőivel, délelőtt bőrbarát arcfestéssel, délután egyéb kreatív kézműves foglalkozással, így szappangolyó készítéssel, só-liszt gyurma festéssel, rózsa medál készítéssel.

A Levendárium bioboltja 10:00-19:30-ig tart nyitva, így lehetőség nyílik biogazdaságunk valamennyi kézműves termékének megvásárlására is.

Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Kérjük, annak érdekében, hogy a rendezvény egész nap szabadon, rugalmasan látogatható legyen, kedves vendégeink a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

Jegyárak: Felnőtt 2.500.- Ft, diák-, és nyugdíjas jegy 1.500.- Ft.

Könyvvásárlási kedvezmény: A rendezvényünk alatt mód nyílik – a Levendárium támogatásával megjelent – Somlósi Lajos: „A levendula levendárium MagDala” c. könyvének, továbbá a Levendárium házigazdájának, Jurasits Zsoltnak a festészeti munkásságát bemutató művészeti albumának féláron történő megvásárlására.

Rossz idő esetén az egész napos program elmarad. Ugyanakkor ez esetben Kövi Szabolcs koncertje a Levendáriummal szomszédos evangélikus templomban mindenképpen  megrendezésre kerül! Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak honlap, illetve facebook oldalainkon! Köszönjük.

Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot! Varázslatos környezetben szeretettel, színes programokkal várjuk Önöket, melyek változtatásának jogát azonban – szükség esetére – fenntartjuk!