Levendula nap II. 2021.06.26.

10:00  

Kapunyitás

 

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

10:00 – 17:00 között “Szedd magad!” gyűjtsön levendulát festői környezetben, balatoni panorámával! Külön díjazásban a helyszínen, készpénz ellenében.


10:30  


Közös virágszedés látványlepárláshoz – 
regisztrációhoz kötött

 

Közös munkával, hagyományos módon, sarlóval történő szüreteléssel gyűjtjük össze a 11:30-kor kezdődő látványlepárláshoz szükséges levendulát. A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött és 18 éven felüliek számára megengedett. A sarlóhasználat és a helyes begyűjtés lépéseit Blazsek Zoltán kertészünk ismerteti.

 

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük.

 

 

11:00

 

 

 

 

 

 

11:00

 

 

Levendula koszorú készítő workshop – regisztrációhoz kötött

Szántó Ági közreműködésével elsajátíthatják a levendula koszorú kötésének fortélyait.

A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött (16 éven felüliek számára megengedett) és külön díjazás ellenében lehetséges. (Időtartama kb. 3 óra. )

 

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük.

 

 

Vezetett kertlátogatás 1. 

 

 

Azon érdeklődők számára, akiknek nem jutott hely a délelőtti közös virágszedésben, vagy jobban érdeklődnek a levendula története, termesztése, sokszínű világa felől, Tóth György kertészünk kertlátogatást szervez. Bemutatásra kerülnek az egyes levendulatípusok, különösképpen a Violinkulcs bemutatókertünk 30 fajtája.


11:30  


Látványlepárlás

 

Vendégeink, Blazsek Zoltán lepárlómester jóvoltából, bepillantást nyerhetnek a titkos folyamatba, miképp válik a közös erőfeszítéssel begyűjtött virág “illatos arannyá“. 


12:00 
 


Vezetett kertlátogatás 2.

13:00  

Ebéd / piknik szünet

 

Programjainkban szünetet tartunk, ám szeretettel várjuk Vendégeinket a Major vegetáriánus konyhája által készített finomságok elköltésére. Készülünk egytál ételekkel, Levendulás és egyéb gyógynövényes jegesteával, friss cipóval, levendulazselével… Szakácsunk idén is: Mester Cecília! Ételeinket 11 órától 16 óráig kínáljuk. Érdemes lehet pokrócot hozni és a fűre telepedve a növények között megpihenni.

 

 

13:30  

Délutáni közös virágszedés látványlepárláshoz – regisztrációhoz kötött 

 

Blazsek Zoltán kertészünk pontos tájékoztatást ad a sarló használatáról, mesél a helyes levendulaszüretről. Ha elmúlt 18 éves, legyen részese Ön is egy különleges hangulatú, tájba-illő élménynek! Előzetes regisztrációt szeretnénk kérni.

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük. 


14:00

14:00


Vezetett kertlátogatás 3.

Havai Gábor gondoskodik gitár előadásával a kellemes hangulatról

14:30  

 

 

 

 

 

Levendula koszorú készítő workshop – regisztrációhoz kötött

Szántó Ági közreműködésével elsajátíthatják a levendula koszorú kötésének fortélyait.

A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött (16 éven felüliek számára megengedett) és külön díjazás ellenében lehetséges. (Időtartama kb. 3 óra. )

 

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük.

 

 

 

14:30  

Délutáni látványlepárlás 

 

A nap második látványlepárlása ismét betekintést enged a Levendárium üzemi munkájába, a lepárlás titkaiba Blazsek Zoltán lepárlómester közreműködésével. 

16:00

  

 

 

 

Színek, fények, élmények a Mesés Balaton-felvidéken

 

Gajdos Erika Tímea bemutatja négy évszakos balatoni regénysorozatát, aminek egyik mesés helyszíne a varázslatos Dörgicsei Levendula Major. Négy évszak életérzése a Balaton-felvidék legszebb levendulásában. Az író felolvas köteteiből, mesél a csodák kertjéről és időutazást is tartogat a tarsolyában.

 

18:00  

Koncert

 

A nap zárásaként Manaman – Szilágyi Sándor – ad egy órás hangdrum szólókoncertet a Levendárium színpadán. Pokrócot hozni és a fűre heveredni ajánlott! 🙂 

 

Gyermeksarok: 10-17 óra között Pintér Nóra Felícia  várja a kicsiket és nagyokat egész nap gyógynövényes kifestővel, délelőtt bőrbarát arcfestéssel, délután egyéb kreatív kézműves foglalkozással /pl.: szappangolyó készítés, só-liszt gyurma festés, levendula zsákocska készítés/!

A major bioboltja a program egésze alatt nyitva tart, így lehetőség nyílik gazdaságunk kézműves termékeinek megvásárlására is. 

Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Hogy az egész nap folyamán szabadon, rugalmasan látogatható legyen Vendégeink számára a rendezvény kérjük, hogy a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket! 

Jegyárak: Felnőtt 2500 Ft, Diák- és nyugdíjas 1500 Ft

Rossz idő esetén az egész napos program elmarad, míg Szilágyi Sándor koncertje a templomban kerül megrendezésre! Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak honlap, illetve facebook oldalainkon! Köszönjük. 

Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot! Varázslatos környezetben szeretettel, színes programokkal várjuk Önöket!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!