Levendula nap I. 2021.06.19.

10:00  

Kapunyitás

 

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

 

10:30  


Közös virágszedés látványlepárláshoz – 
regisztrációhoz kötött

 

Közös munkával, hagyományos módon, sarlóval történő szüreteléssel gyűjtjük össze a 11:30-kor kezdődő látványlepárláshoz szükséges levendulát. A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött és 18 éven felüliek számára megengedett. A sarlóhasználat és a helyes begyűjtés lépéseit Blazsek Zoltán kertészünk ismerteti. 

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük. 

11:00 


Vezetett kertlátogatás 1. 

 

Azon érdeklődők számára, akiknek nem jutott hely a délelőtti közös virágszedésben, vagy jobban érdeklődnek a levendula története, termesztése, sokszínű világa felől, Tóth György kertészünk kertlátogatást szervez. Bemutatásra kerülnek az egyes levendulatípusok, különösképpen a Violinkulcs bemutatókertünk 30 fajtája.

11:30  


Látványlepárlás

 

Vendégeink, Blazsek Zoltán jóvoltából, bepillantást nyerhetnek a titkos folyamatba, miképp válik a közös erőfeszítéssel begyűjtött virág “illatos arannyá”. 

12:30 
 


Vezetett kertlátogatás 2.
 

13:00  


Ebéd / piknik szünet

 

Programjainkban szünetet tartunk, ám szeretettel várjuk Vendégeinket a Major vegetáriánus konyhája által készített finomságok elköltésére. Készülünk egytál ételekkel, Levendulás és egyéb gyógynövényes jegesteával, friss cipóval, levendulazselével… Szakácsunk idén is: Mester Cecília! Ételeinket 11 órától 16 óráig kínáljuk. Érdemes lehet pokrócot hozni és a fűre telepedve a növények között megpihenni.

13:30  


Délutáni közös virágszedés látványlepárláshoz 
– regisztrációhoz kötött 

 

Blazsek Zoltán kertészünk pontos tájékoztatást ad a sarló használatáról, mesél a helyes levendulaszüretről. Ha elmúlt 18 éves, legyen részese Ön is egy különleges hangulatú, tájba-illő élménynek! Előzetes regisztrációt szeretnénk kérni. 

Regisztrálni az ITT található űrlap kitöltésével tud! Köszönjük. 

14:00
  

Vezetett kertlátogatás 3.

   

14:30  

 Délutáni látványlepárlás 

 

A nap második látványlepárlása ismét betekintést enged a Levendárium üzemi munkájába, a lepárlás titkaiba Blazsek Zoltán  közreműködésével. 

15:30
  

 

Előadás a nap főszereplőjéről: A Levendula, Levendárium, MagDala

Somlósi Lajos  levenduláról írt könyvének bemutatója, beszélgető partnere dr. Jurasits Zsolt.

18:00  


Koncert a Templomban

 

A nap zárásaként  Nemes Levente koncertje:

” Erdei magányából tér vissza a 12-húros énekmondó, hogy megénekelje a kimondhatatlant, lélekemelő dalokba szedve mindazt, mi jártában-keltében éri az utazót, ki csöndes szemlélődéssel figyeli a természet rendjét, titkait. Segítségére lesz Szabó Lőrinc, József Attila, Dsida Jenő és Pilinszky János, valamint a Terem-Tő ” – címmel.

Gyermeksarok: 10-17 óra között Pintér Nóra Felícia várja a kicsiket és nagyokat egész nap gyógynövényes kifestővel, délelőtt bőrbarát arcfestéssel, délután egyéb kreatív kézműves foglalkozással /pl.: szappangolyó készítés, só-liszt gyurma festés, levendula zsákocska készítés/!

A major bioboltja a program egésze alatt nyitva tart, így lehetőség nyílik gazdaságunk kézműves termékeinek megvásárlására is. 

Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Hogy az egész nap folyamán szabadon, rugalmasan látogatható legyen Vendégeink számára a rendezvény kérjük, hogy a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket! 

Jegyárak: Felnőtt 2500 Ft, Diák- és nyugdíjas 1500 Ft

Rossz idő esetén az egész napos program elmarad, míg Nemes Levente koncertje a templomban kerül megrendezésre! Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak honlap, illetve facebook oldalainkon! Köszönjük. 

 

Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot! Varázslatos környezetben szeretettel, színes programokkal várjuk Önöket!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!