A „Levendula nap” programjai

2022.június 24.

A Levendárium egész napos rendezvényével szeretettel várja kedves vendégeit a dörgicsei bemutatókertben. Teljes pompájában láthatják bemutatókertünkben az orvosi levendula (lavandula angustifolia) virágzását!
 
10:00 Kapunyitás
 
10:00-18:00 Szedd magad!
 
10:00-17:00 Kreatív kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
(levendulababa, -koszorú készítés, népi játékok….)
 
10.30 „Kertünk titkai” – bemutatókertünk vezetett bejárása
Rendezvényünk főszereplője a levendula. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható levendula fajták, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában.
 
11:00 Hangtál fürdő – délelőtti meditáció
A hangfürdő kertünk csendes, félreeső részén kerül megrendezésre, jógamatrac és kényelmes öltözet ajánlott. Közérzetjavító, relaxáló, tisztító és feltöltő hatással bír.
Emeli rezgésszintet, harmóniát teremt szellemileg és fizikailag egyaránt. Elcsendesíti az elmét, illetve a stresszes, feszült állapotokat segíti megnyugtatni, oldani.
 
11:30- Ebéd / piknik
A Dörgicsei Levendula Major vegetáriánus konyhája színes kínálattal várja vendégeit: zöldségkrémmel, egytálételekkel, a friss házi kovászos cipóval, mámorító desszertekkel, hűsítőkkel.
A vegetáriánus étkek elköltését követően érdemes lehet a fűre telepedve – egy hozott pokrócon – a rózsák és levendulák, a gyógy-, és fűszernövények illatos környezetében megpihenni.
 
13:00 Levendula látványlepárlás
Lepárlómesterünk jóvoltából nyomon kísérhetjük, miként válik a sárgaréz bemutató lepárló készülékünkben a víz-gőz desztilláció titokzatos folyamata során a vendégeinkkel közös erőfeszítéssel begyűjtött virág “illatos arannyá“, a szinte minden bajt enyhítő levendulaolajjá.
 
15:00 „Lett egyszer egy Levendárium”
Beszélgetés az alapító-tulajadonos családjának Dörgicsére kerüléséről, a levendulához való elköteleződésről, a major megszületéséről, történetéről, az ültetvényekről, a gazdaság felépítéséről, fejlesztéseiről. A beszélgetéshez kapcsolódóan a Levendárium bio illóolajairól, virágvizeiről, kozmetikai termékeiről, azok használati javaslatairól, hatásairól és szokásairól a bioboltunk munkatársa, ismertető jellegű beszélgetésekre áll vendégeink rendelkezésre. Ennek során lehetőség nyílik egyes termékek személyes kipróbálására is.
 
18:00-19:00 Koncert program
Szokás szerint ebben az esztendőben is Manaman /Nada Brahma (Szilágyi Sándor) Hang drum nevű handpan nevű hangszerével hangutazásként különleges zenei élményt adó koncertet tart a hangok varázserejét használva a test megnyugtatására, az elme elcsendesítésére, az ember újra egyensúlyba kerülésére a kizökkent világban.
A relaxációban különleges segítője a misztikus hangoknak a Majorban található gyógy-, és fűszernövények, így különösen virágtengerként hullámzó levendula illata és szépséges látványa.
 
A Levendárium bioboltja 10:00-19:30-ig tart nyitva, így lehetőség nyílik biogazdaságunk valamennyi kézműves termékének megvásárlására is.
Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Kérjük, annak érdekében, hogy a rendezvény egész nap szabadon, rugalmasan látogatható legyen, kedves vendégeink a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!
 
Jegyárak: Felnőtt 3.000 Ft, diák-, és nyugdíjas jegy 2.000 Ft
 
Könyvvásárlási kedvezmény: A rendezvényünk alatt mód nyílik – a Levendárium támogatásával megjelent – Somlósi Lajos: „A levendula levendárium MagDala” c. könyvének, továbbá a Levendárium házigazdájának, Jurasits Zsoltnak a festészeti munkásságát bemutató művészeti albumának féláron történő megvásárlására.
 
Rossz idő esetén az egész napos program elmarad. Ugyanakkor ez esetben Manaman/Szilágyi Sándor koncertje a bemutató kertünkkel szomszédos evangélikus templomban mindenképpen megrendezésre kerül!
Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak honlap, illetve Facebook oldalainkon! Köszönjük.
 
Parkolás: a helyszín közvetlen szomszédságában.
 
A rendezvényre és a bemutatókertbe, semmilyen házi kedvenc nem hozható be!
 
Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot varázslatos környezetben!
(A program változás jogát fenntartjuk!)