Levendula-nap

2020. június. 27. SZOMBAT 10:00 - 19:00
Image
Image
Image
Program

 

10:00   Kapunyitás
 

Minden kedves Vendégünket levendulaszörpös limonádé kóstolóval köszöntünk, várunk!

10:00 - 17:00 között "Szedd magad!" gyűjtsön levendulát festői környezetben, balatoni panorámával! 


10:30  

Közös virágszedés látványlepárláshoz - 
regisztrációhoz kötött
 

Közös munkával, hagyományos módon, sarlóval történő szüreteléssel gyűjtjük össze a 11:30-kor kezdődő látványlepárláshoz szükséges levendulát. A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött és 18 éven felüliek számára megengedett. A sarlóhasználat és a helyes begyűjtés lépéseit Blazsek Zoltán kertészünk ismerteti.  


11:00 

Vezetett kertlátogatás 1. 
 

Azon érdklődők számára, akiknek nem jutott hely a délelőtti közös virágszedésben, vagy jobban érdeklődnek a levendula története, termesztése, sokszínű világa felől, Tóth György kertészünk kertlátogatást szervez. Bemutatásra kerülnek az egyes levendulatípusok, különösképpen a Violinkulcs bemutatókertünk 30 fajtája. A nap folyamán összesen négy alkalommal kerül sor vezetett kertlátogatásra. 


11:30  

Látványlepárlás
 

Vendégeink, Blazsek Zoltán lepárlómester jóvoltából, bepillantást nyerhetnek a titkos folyamatba, miképp válik a közös erőfeszítéssel begyűjtött virág "illatos arannyá". 


12:00 
 

Vezetett kertlátogatás 2.
 

13:00  

Ebéd / piknik szünet
 

Programjainkban szünetet tartunk, ám szeretettel várjuk Vendégeinket a Major paleo-vegán konyhája által készített finomságok elköltésére. Készülünk egytál ételekkel, Levendula-tállal, levendulás bonbonokkal, levendulás és egyéb gyógynövényes jegesteával, friss cipóval, levendulazselé kóstolóval. Ételeinket 11 órától 16 óráig kínáljuk. Érdemes lehet pokrócot hozni és a fűre telepedve a növények között megpihenni.


13:30  

Délutáni közös virágszedés látványlepárláshoz 
- regisztrációhoz kötött 
 

Blazsek Zoltán kertészünk pontos tájékoztatást ad a sarló használatáról, mesél a helyes levendulaszüretről. Ha elmúlt 18 éves, legyen részese Ön is egy különleges hangulatú, tájba-illő élménynek! Előzetes regisztrációt szeretnénk kérni. 


14:00
  

Vezetett kertlátogatás 3.


14:00  

Hangölelés - hangbient
 

17:00-ig Cseke Szabolcs előadóművész hegedűn és tündérdobon játszik a levendulásban, megadva a Levendárium programjainak háttérmuzsikáját. 


14:30  

Délutáni látványlepárlás 
 

A nap második látványlepárlása ismét betekintést enged a Levendárium üzemi munkájába, a lepárlás titkaiba Blazsek Zoltán lepárlómester közreműködésével. 


15:00
  

Vezetett kertlátogatás 4. 


18:00  

Koncert
 

A nap zárásaként Manaman - Szilágyi Sándor - ad egy órás hangdrum szólókoncertet a Levendárium kisszimpadán. Pokrócot hozni és a fűre heverdni ajánlott! :) Gyermeksarok: 10-17 óra között Pintér Nóra Felícia óvónő várja a picinyeket és nagyokat egész nap gyógynövényes kifestővel, délelőtt bőrbarát arcfestéssel, délután egyéb kreatív kézműves foglalkozással /pl.: szappangolyó készítés, só-liszt gyurma festés, levendula zsákocska készítés/!

 

Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot! Varázslatos környezetben szeretettel, színes programokkal várjuk Önöket!


A program változtatásának jogát fenntartjuk! 

Image
Image
Image

 uzen a termeszet feher

Az oldalon szereplő cikkek és fotók nem kereskedelmi célú felhasználása forrásmegjelöléssel engedélyezett.