Blog - aromatherapy

Levendula fajták az aromaterápiában

aroma1A csodálatos lila virág rég nem látott keresletnek örvend napjainkban és lassan kiszabadul a nagymama illatos szekrényéből, hogy elfoglalja méltó helyét a házi patika aromaterápiás alapszereként.
A Lavandula nemzetség közel 40 fajtájából mindössze négyet termesztenek illóolaj előállításra: Lavandula angustifoliát, Lavandula latifoliát, Lavandula x intermediát  és Lavandula stoechast. Az aromaterápiás megfontolásoknál ismernünk kell a különböző levendula fajták fő kémiai összetevőit és ebből adódóan indikációs területüket.                

aroma2Kb 170 fajta molekulát tudtak eddig beazonosítani a levendula illóolajában. Innen is érzékelhető, hogy a természet milyen finoman, utánozhatatlanul kínálja gyógyító erejét. Így érthető az is, hogy a szintetikus illatszerekkel illetve a hamisítványokkal miért nem tudnak gyógyítani, közérzetet javítani, hiszen a valamirevaló utánzatot „jó esetben” kb. 12 adalék anyagból állítják elő. A leglényegesebb, a növény lelke, vagyis az összetevők zseniális együtthatása, szinergiája hiányzik. A szinergia nem csupán a komponensek hatásainak összeadódása, hanem a hatások magasabb szintre emelése,hatványozódása, vagyis: 1+1=3.

Please publish modules in offcanvas position.