Makrobiotikus levendulás süti

Egy könnyen elkészíthető finomság, amely nem hogy nem terheli meg a gyomrot, de kifejezetten egészséges és finom is. A levendula sokszínűen hasznosítható gyógynövény, süteménnyé formálódása közben nem mellesleg nyugtató, melegséges, meghitt illattal burkolja be otthonunkat úgy a téli hónapok mély időszakban, mint a szellő fújta könnyed nyári napokon.

 

keksz

 

 Hozzávalók:

½ csésze            napraforgóolaj, vagy kókuszolaj     
½ csésze            rizsszirup vagy / és almasürítmény
1,5 csésze          bio teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze             bio fehér tönkölyliszt
2 evőkanál          tahini  
2 teáskanál         sütőpor
¼ teáskanál        só
2 evőkanál          bio levendulavirág
2 csepp               Lavandula angustifolia illóolaj

 

 

Elkészítés:  Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, paszta állagúnak kell lenni.
Osszuk  4 részre  a masszát, majd készítsünk kb. 5 cm átmérőjű hengert és egyenként becsomagolva helyezzük a hűtőbe kb. 2 órára.              
Szeleteljük fel a hengereket  8 mm széles korongokra és helyezzük sütőpapíros tepsibe. Süssük  180 C-on az egyik oldalát, majd forgassuk meg és  a másik oldalt is addig míg halvány sárga nem lesz.

Lehűlés után légmentesen tartjuk, így eláll 3 hétig.

Forrás: Eric Lechasseur: Love Eric

Kulcsszavak:

 uzen a termeszet feher

Az oldalon szereplő cikkek és fotók nem kereskedelmi célú felhasználása forrásmegjelöléssel engedélyezett.