0 termék: 0 HUF Kosár
Facebook Pinterest Youtube
Levendárium
Kosár

Blog

A Föld nevű játszótér....

Kedves Tanítómtól hallottam ezt a kifejezést, amit nagyon kedvelek és sok mindenre választ, segítséget kaptam. Először is elmosolyodom, hiszen egy játszótéren jól szoktuk magunkat érezni, és játszani, nem harcolni megyünk oda.

aszó gernye

TOVÁBB

Női jóga és aromaterápia

Tél végétől heti rendszerességgel női jógának ad helyet a Levendárium tetőtere. A Levendárium megálmodója és tulajdonosa, dr. Demján Ildikó orvos-természetgyógyász különleges hangsúlyt fektet előadásai és az általa megalkotott biotermékek által az aromaterápia, valamint a természetes élet- és gyógymódok minél szélesebb körben való népszerűsítésére. A jógáról és arról, hogy mit nyújthat mindannyiunknak, a dörgicsei jógaórák lelkével, Lakatos Dóra jógaoktatóval beszélgettünk.

womencircle

TOVÁBB

Levendula fajták az aromaterápiában

aroma1A csodálatos lila virág rég nem látott keresletnek örvend napjainkban és lassan kiszabadul a nagymama illatos szekrényéből, hogy elfoglalja méltó helyét a házi patika aromaterápiás alapszereként.
A Lavandula nemzetség közel 40 fajtájából mindössze négyet termesztenek illóolaj előállításra: Lavandula angustifoliát, Lavandula latifoliát, Lavandula x intermediát  és Lavandula stoechast. Az aromaterápiás megfontolásoknál ismernünk kell a különböző levendula fajták fő kémiai összetevőit és ebből adódóan indikációs területüket.                

aroma2Kb 170 fajta molekulát tudtak eddig beazonosítani a levendula illóolajában. Innen is érzékelhető, hogy a természet milyen finoman, utánozhatatlanul kínálja gyógyító erejét. Így érthető az is, hogy a szintetikus illatszerekkel illetve a hamisítványokkal miért nem tudnak gyógyítani, közérzetet javítani, hiszen a valamirevaló utánzatot „jó esetben” kb. 12 adalék anyagból állítják elő. A leglényegesebb, a növény lelke, vagyis az összetevők zseniális együtthatása, szinergiája hiányzik. A szinergia nem csupán a komponensek hatásainak összeadódása, hanem a hatások magasabb szintre emelése,hatványozódása, vagyis: 1+1=3.

TOVÁBB

Makrobiotikus  LEVENDULÁS  süti

 Hozzávalók:
½ csésze            napraforgóolaj, vagy kókuszolaj     
½ csésze            rizsszirup vagy / és almasürítmény
1,5 csésze          bio teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze             bio fehér tönkölyliszt
2 evőkanál          tahini  
2 teáskanál         sütőpor
¼ teáskanál        só
2 evőkanál          bio levendulavirág
2 csepp               Lavandula angustifolia illóolaj

Elkészítés:  Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, paszta állagúnak kell lenni.
Osszuk  4 részre  a masszát, majd készítsünk kb. 5 cm átmérőjű hengert és egyenként becsomagolva helyezzük a hűtőbe kb. 2 órára.              
Szeleteljük fel a hengereket  8 mm széles korongokra és helyezzük sütőpapíros tepsibe. Süssük  180 C-on az egyik oldalát, majd forgassuk meg és  a másik oldalt is addig míg halvány sárga nem lesz.
Lehűlés után légmentesen tartjuk, így eláll 3 hétig.

Forrás: Eric Lechasseur: Love Eric

 

Ügyfélszolgálat: info@levendarium.hu, +36 87 444-134
© Levendárium Kft. Minden jog fenntartva.
Az oldalon szereplő cikkek és fotók nem kereskedelmi célú felhasználása forrásmegjelöléssel engedélyezett.

Powered by Socially.hu