Az illóolajok konyhában történő használata, nemcsak egyedi és izgalmas ízvilágot kínál, hanem lehetőséget ad arra is, hogy felfedezzük az ízek új harmóniáját. Az esszenciális illóolajokat számtalan módon alkalmazhatjuk a gasztronómiában. Ha használtunk már friss fűszereket a szárítottak helyett, tudjuk, hogy másképp kell adagolni őket. Ugyanez a szabály érvényes az illóolajokra is. Az illóolajok íze és aromája szuper koncentrált, így a felhasznált mennyiségtől függően képesek nagyon finom vagy rendkívül erős, kellemetlen ízt adni ételünknek. Szeretjük a lehető legtöbb ízt felfedezni és élvezni, ezért legyünk óvatosak, és tartsuk szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Kezdjünk kis mennyiséggel és szükség szerint adagoljuk tovább az olajat. Ha túl sokat használunk, az íz dominálni fog és elrontja az ételt. A kísérletezés során, azonban nagyon fontos, hogy mindig terápiás tisztaságú, bio illóolajokat használjunk.
E csodaszerek egy teljesen új világot nyitnak meg a sütés-főzés terén.
6 legjobb illóolaj ünnepi készülődéshez
borsmenta – tegyen néhány cseppet a csokis muffin-okhoz vagy brownie-khoz
citrom – gyümölcsös pitékhez és tortákhoz, dresszingekbe
édes narancs – csoki mousse-hoz, trüffel golyóhoz, mákos gubához
gyömbér – gyömbéres csokis kekszhez, mézeskalácshoz
szegfűszeg – forralt borba, karácsonyi mézes-mázas sonkához
csillagánizs – narancs lekvárhoz, ünnepi puncsba, pho levesbe
Levendulás tápióka puding idénygyümölccsel (vegán)
Hozzávalók:
(8 adag)
1 csésze tápiókagyöngy
9 dl növényi tej (rizs vagy zab)
2 dl rizstejszín
3 ek agave szirup vagy édesítő
1-2 csepp orvosi levendula illóolaj
ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt tegyük egy lábasba, és öntsük rá a növényi tejet, párszor keverjük át és hagyjuk állni 1 órát, amíg megszívja magát.
Lassú tűzön, kevergetve főzzük. Ahogy készül, látni lehet, ahogy kocsonyásodnak és kezdenek áttetszőek lenni a gyöngyök, ekkor adjuk hozzá a rizstejszínt.
Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá agave szirupot vagy édesítőt és a levendula illóolajat.
Merjük kis pohárkákba, és tegyük a hűtőbe minimum 2-3 órára.
Tálaljuk idény gyümölcsökkel.
Vegán csoki mousse
Hozzávalók:
1,5 dl víz
2 db banán
1 ek. utifűmaghéj
1 tk. holland kakaópor
2 csepp édes narancs illóolaj
2 csepp borsmenta illóolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat, a felsorolás sorrendjében a turmixgépbe tesszük és 1-2 perc alatt simára, habosra turmixoljuk. Poharakba adagoljuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Csicseriborsó konzerv levéből készíthetünk rá “tejszínhabot”, az aquafaba hab felverése valamelyest tovább tart, mint a tojásé, 8-10 perc, mire tökéletes lesz. Az aquafaba hab sokkal hamarabb összeesik, mint a tojáshab, néhány csepp ecettel lehet stabilizálni, hogy tovább tartsa magát.
Tálalásnál, szórjunk rá csoki forgácsot.
Karácsonyi kedvezmények
November 21 – December 19.:
-15%
Bio Tönkölypelyva Jóga párnára és Bio Levendulás Tönkölypárnákra.
November 24 – December 19.:
-10%
3. adventi hétvégi akció
December 15 – 17.
-10%
a Bio Masszázsolajokra, Bio Szinergiákra, Bio Roll-on-okra, valamint a Bio Aromaterápiás Fürdősókra.
FONTOS: Az adventi akciók más kedvezménnyel nem vonhatók össze, és a készlet erejéig érvényesek!
Így a 20% kedvezménnyel kapható 500 ml, 1 L Orvosi Levendula Virágvízre, valamint a 30% kedvezménnyel megvásárolható 1 L, 5 L, 20 L Hibrid Levendula Virágvízre nem vonatkozik az adventi akciónk.
Áldott karácsonyi ünnepet kíván:
a Levendárium Csapata
Hírleveleink eljutnak mindazokhoz, akik dörgicsei kertünk látogatójaként, webshopunk vevőjeként vagy más módon megadták részünkre e-mail címüket.
Copyright (C) 2023 Levendárium Webáruház. All rights reserved.
Feliratkoztál a Levendárium Hírlevélre
Our mailing address is:
Levendárium Webáruház Fő utca 58. Dörgicse, Veszprém 8244 Hungary